MIJN ENGELEN BEWAKEN JE DAG EN NACHT, GOD IN ACTIE,

 Uit het boek: Jezus spreekt door de twee luisteraars. Uitg. Gazon Den Haag.

Die zachte stem.

Ik spreek heel rustig. Luister naar Mijn stem. Let nooit op de stemmen van de wereld. Let alleen op de zachte, goddelijke stem!!

Luister en je zult nooit teleurgesteld worden. Luister, en angstige gedachten en vermoeide zenuwen zullen tot rust komen.

De goddelijke stem uit zich meer in zachtmoedigheid dan in kracht. Meer kalmerend dan in macht.

Maar het zachtmoedige en het kalmerende zullen je verwondingen genezen en je sterk maken, en dan behoort het tot jouw taak om al je kracht Mijn kracht te laten zijn. De kleinste kracht van de mens is als klei vergeleken bij de granietrots van Mijn kracht!!!

Jij bent het voorwerp van Mijn bijzondere zorg. Denk nooit, dat jij aan de genade van de wereld bent overgeleverd. Mijn engelen bewaken je dag en nacht en niets kan je schaden!!! Je zou Mij waarlijk dankbaar zijn, als je wist welke pijlen van ergernis en kwaad zij van je weren. Breng Mij inderdaad dank voor het feit, dat gevaren, die je niet kende en zag, toch zijn afgewend!!!

God in actie,

Macht is niet zo’n overweldigende kracht als het lijkt, iets wat je niet zomaar te hulp roept, wat je in noodsituaties vraagt tussen beide te komen. Neen!!!! Macht is iets anders dan God in actie. Wanneer daarom een van Mijn dienaren, hoe zwak hij naar de mens ook mag zijn, God toestaat om door hem te werken, dan is alles wat hij doet machtig!!! Draag deze gedachte met je mee in de dagen, waarin je weinig tot stand schijnt te brengen. Tracht te zien, dat jij het niet bent, maar de Goddelijke Geest in je. Al wat je te doen staat is je eigen ik uit te bannen, zoals Ik je al eerder heb gezegd. Een zeer krachtige bijl in de hand van de Meester doet veel.!!! Maar in een zwakke kinderhand vermag diezelfde bijl niets.  Zie je wel, dat het niet het instrument is, waar het om gaat, maar de hand van de Meester, die het instrument hanteert. Bedenk, dat een dag, waarop een of andere geestelijke waarheid je duidelijker is geworden, geen verloren dag is. Bedenk, dat een dag, die je Mij gaf om te gebruiken, geen verloren dag is. Misschien heb je niet eens bemerkt, dat Ik die dag heb gebruikt. Laat dat maar rustig aan Mij over. Blijf in Mij en Ik in jou, dan zul je veel vrucht dragen. De vrucht is niet het werk van de ranken, hoe trots deze ranken de vrucht ook mogen dragen. Het is het werk van de wijnstok, die zijn leven gevend sap door die ranken zendt. Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken.

Geen tegenwerking

Niet onze wil, maar Uw wil, o Heer.!!

De mens heeft Mij in dit opzicht zo verkeerd begrepen. Ik wens geen wil, die met tegenzin op Mijn altaar wordt gelegd!!! Ik wens, dat je verlangen en liefde uitgaat naar Mijn wil, omdat daarin jouw geluk is gelegen en de rust voor je geest.  Telkens wanneer je voelt, dat je de keuze niet aan Mij kunt overlaten, moet je bidden, niet om Mijn wil te kunnen aanvaarden, maar om Mij beter te leren kennen en Mij meer lief te hebben. Met die kennis en liefde zul je tot de overtuiging komen, dat Ik ’t beste weet, en dat Ik voor jou en de jouwen slechts het allerbeste verlang. Wat kennen zij Mij slecht, die denken, dat Ik hen wil tegenwerken. Hoe dikwijls verhoor Ik hun eigen gebeden op de beste en vlugste manier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: